دوره 18، شماره 2 - ( 3-1400 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 23-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Keshavarz T, Rafiee Parsa N. Efficient Algorithms for Just-In-Time Scheduling on a Batch Processing Machine. jor 2021; 18 (2) :1-23
URL: http://jamlu.liau.ac.ir/article-1-1962-fa.html
کشاورز طاها، رفیعی پارسا ندا. ارایه الگوریتم‌های کارآمد برای زمان‌بندی تولید به‌هنگام در شرایط پردازش انباشته. تحقیق در عملیات در کاربردهای آن. 1400; 18 (2) :1-23

URL: http://jamlu.liau.ac.ir/article-1-1962-fa.html

دانشکده فنی و ‌مهندسی، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه سمنان
در این مقاله مساله زمان‌بندی تولید به‌هنگام در یک ماشین پردازنده انباشته مورد بررسی قرار می‌گیرد. ماشین‌های پردازنده انباشته قادرند به طور هم‌زمان بیش از یک کار را پردازش کنند و کاربردهای فراوانی در صنایع تولید نیمه هادی‌ دارند. در راستای تامین اهداف تولید به‌هنگام، معیار عملکرد در نظر گرفته شده، کمینه کردن توام هزینه زودهنگامی و دیرهنگامی کارهاست که یک معیار مورد پسند برای تولیدکننده و مشتری است. با توجه به NP-hard بودن مساله مفروض، هدف یافتن جواب نزدیک به بهینه برای مساله در اندازه‌های صنعتی با استفاده از الگوریتم‌های فراابتکاری است. دو الگوریتم برای مساله ارایه می‌شود. الگوریتم نخست، الگوریتم ژنتیک ترکیبی و الگوریتم دوم مبتنی بر الگوریتم جستجوی تطبیقی تصادفی حریصانه است. در هر دو الگوریتم از یک الگوریتم برنامه‌ریزی پویا برای زمان‌بندی انباشته‌ها استفاده می‌شود. نتایج آزمایشات محاسباتی نشان‌دهنده کارایی الگوریتم‌های پیشنهادی برای مسایل با ابعاد بزرگ است به نحوی که متوسط خطای الگوریتم ژنتیک ترکیبی برابر 6/82% و این مقدار برای الگوریتم جستجوی تطبیقی تصادفی حریصانه برابر 11/64% است. همچنین کارایی الگوریتم‌های پیشنهادی برای مسایل با کارهای با اندازه کوچک قابل توجه‌تر از مسایل با کارهای دارای اندازه بزرگ است.
دریافت: 1398/11/26 | پذیرش: 1399/12/5