دوره 13، شماره 2 - ( 5-1395 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 33-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

An Efficient Algorithm for the Extended Trust Region Subproblem with Two Linear Constraints. jor 2016; 13 (2) :19-33
طاعتی اکرم، صلاحی مازیار. یک الگوریتم کارا برای زیر مساله‌ی ناحیه‌ اطمینان توسیع یافته با دو قید خطی . تحقیق در عملیات در کاربردهای آن. 1395; 13 (2) :19-33

دانشگاه گیلان، دانشکده علوم ریاضی، رشت

زیر مساله‌ی ناحیه‌ اطمینان (TRS) که در واقع مساله‌ی مینیمم‌سازی یک تابع درجه‌ی دوم روی یک گوی است، نقش کلیدی در حل مسایل بهینه‌سازی غیرخطی نامقید ایفا می‌کند و علی رغم این که لزوماً محدب نیست، الگوریتم‌های کارای متعددی برای حل آن به ویژه برای حل آن در ابعاد بزرگ ارایه شده است.  اخیراً توسیع زیر مساله‌ی ناحیه‌ اطمینان به مساله‌ای با قیود خطی اضافی مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد هنگامی که قیود خطی مساله‌ی توسیع یافته‌ درون گوی اشتراک ندارند، جواب بهینه‌ی مساله‌ را می‌توان از طریق حل یک مساله‌ی بهینه‌سازی مخروطی به دست آورد. در هر صورت حل مسایل بهینه‌سازی مخروطی در ابعاد بزرگ و حتی در ابعاد متوسط عملی نیست. در این مقاله حل مساله‌ی ناحیه‌ اطمینان توسیع یافته با دو قید خطی بدون در نظر گرفتن هیچ شرطی روی قیود آن مورد مطالعه  قرار گرفته است. جدیدترین الگوریتم‌های موجود برای حل زیرمساله‌ی ناحیه‌ اطمینان و محاسبه‌ی مینیمم موضعی غیر سراسری آن که مساله ‌را از طریق حل یک مساله‌ی مقدار ویژه‌ی تعمیم یافته حل می‌کنند برای حل مساله‌ی توسیع یافته در ابعاد بزرگ توسعه داده می‌شود. در پایان کارایی الگوریتم پیشنهادی روی دسته‌ای از مسایل تصادفی ارزیابی می‌شود.

دریافت: 1395/6/29 | پذیرش: 1395/6/29 | انتشار: 1395/6/29