دوره 11، شماره 3 - ( 5-1393 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 33-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

کریمی شیرازی حامد، مدیری محمود، فرج‌پور خاناپشتانی قاسم. یک مدل MCDM جدید ترکیبی از DEMATELو ANP با VIKOR برای اولویت بندی کاربردهای فناوری نانو در بخش صنایع غذایی. تحقیق در عملیات در کاربردهای آن . 1393; 11 (3) :33-13

URL: http://jamlu.liau.ac.ir/article-1-839-fa.html


چکیده:   (3798 مشاهده)
فناوری نانو کاربردهای گوناگونی در صنایع غذایی دارد و اولویت‏بندی آن ها در جهت تصمیم گیری تخصیص بهینه منابع مختلف و سرمایه گذاری برای دسترسی به بازارهای در حال رشد محصولات مشتق از فناوری نانو در بخش صنایع غذایی و توسعه ی این فناوری ها دارای اهمیت می باشد. حال، مساله این است که اولویت بندی این کاربردها در صنایع غذایی بر اساس مدل ترکیبی تصمیم گیری چند معیاره (MCDM) چگونه است. جهت حل مساله، پس از انجام تحقیقات مقدماتی و مستندات علمی، معیار های مهم در اولویت بندی مهم ترین کاربردهای فناوری نانو در بخش صنایع غذایی استخراج و با اعمال نظرات اساتید دانشگاه و خبرگان صنعت جهت غربالگری، معیار های دارای وزن های اعشاری و فازی بیشتر انتخاب گردید. در ادامه، ارزیابی معیارها با کمک پرسش نامه ی مقایسات زوجی و تحت شرایط عدم قطعیت (فازی) با نظر سنجی تعداد 10 نفر از متخصصین و با رویکرد ترکیبی ANP بر اساس DEMATEL (DANP) و VIKOR برای اولویت بندی استفاده شد. نتیجه اولویت بندی نشان داد که کاربرد فناوری نانو سطح "بسته بندی" و "کنترل کیفیت" در بخش صنایع غذایی از امتیاز بالاتری برخوردار بوده و در اولویت قرار دارد. این نتایج می‌تواند به تصمیم گیرندگان در بهبود اولویت ها و برنامه ریزی استراتژیک کمک کند.
متن کامل [PDF 418 kb]   (1515 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/5/13 | پذیرش: 1393/5/13 | انتشار: 1393/5/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.