دوره 20، شماره 3 - ( 6-1402 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 139-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taqaddosi A, Afshar Kazemi M, Sharifi A, Keramati M, Daneshvar A. Presenting a New Method of Electromagnetic Field Algorithm Inspired by Quantum Theory to Solve Static One-Objective Optimization Problem. jor 2023; 20 (3) :123-139
URL: http://jamlu.liau.ac.ir/article-1-2088-fa.html
تقدسی عطااله، افشار کاظمی محمدعلی، شریفی آرش، کرامتی محمدعلی، دانشور امیر. ارایه روشی نوین از الگوریتم میدان الکترومغناطیس با الهام از نظریه کوانتوم برای حل مسایل بهینه سازی تک‌هدفه ایستا. تحقیق در عملیات در کاربردهای آن. 1402; 20 (3) :123-139

URL: http://jamlu.liau.ac.ir/article-1-2088-fa.html

گروه مدیریت صنعتی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

در این پژوهش، روشی نوین از الگوریتم میدان الکترومغناطیس با الهام از نظریه کوانتوم، برای حل مسایل بهینه ­سازی پیشنهاد شده است. الگوریتم میدان الکترومغناطیس، سازوکار جذب و دفع بین ذرات الکترومغناطیس‌ را که دارای قطب‌های مختلف هستند، شبیه‌سازی می‌کند. ایده اصلی این الگوریتم، هدایت ذرات الکترومغناطیسی به سمت بهینه سراسری توسط نیروهای جاذبه و دافعه و نسبت طلایی است. در الگوریتم پیشنهادی، با الهام از مفاهیم کوانتوم و راهبرد بار آزمون، تغییراتی در الگوریتم پایه، ایجادشده که منجر به بهبود عملکرد این الگوریتم شده است. در الگوریتم پیشنهادی از مفهوم کیوبیت استفاده شده است و بخشی از ذرات، تحت تاثیر جهشی­ با استفاده از یک دروازه کوانتومی قرار گرفته‌اند. نتایج آزمایش­ بر روی ۱۰ تابع محک معیار متنوع، نشان می­ دهد که الگوریتم پیشنهادی، دارای عملکرد بهتری در مقایسه با الگوریتم پایه و سایر الگوریتم ­های مطرح‌شده می­ باشد.

دریافت: 1400/11/25 | پذیرش: 1401/4/22