دوره 19، شماره 2 - ( 2-1401 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 56-39 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghayeghran Sarab R, Malek A, Amirteimoorii A, Kordrostami S. Calculating the Scale Elasticity in Cost Efficiency, Applied in Iranian Sugar Mills. jor 2022; 19 (2) :39-56
URL: http://jamlu.liau.ac.ir/article-1-2000-fa.html
قایقران سراب ربابه، ملک علاءالدین، امیرتیموری علیرضا، کردرستمی سهراب. محاسبه کشسانی مقیاس برای کارایی هزینه، کاربردی در کارخانجات قند و شکر ایران. تحقیق در عملیات در کاربردهای آن. 1401; 19 (2) :39-56

URL: http://jamlu.liau.ac.ir/article-1-2000-fa.html


دانشکده علوم پایه، گروه ریاضی کاربردی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران، دانشکده علوم ریاضی، گروه ریاضی کاربردی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده:   (931 مشاهده)
بازده به مقیاس، چگونگی تغییر خروجی­ ها در قبال تغییر ورودی­ ها را مطالعه میکند و به دوشکل کیفی (بازده به مقیاس) و کمی (کشسانی مقیاس) ارایه می‌گردد. این مقاله به­ تشریح کشسانی مقیاس و سپس کشسانی مقیاس درمدل کارایی هزینه پرداخته و برای محاسبه آنها از تحلیل پوششی داده‌ها بهره گرفته است. از آنجا که صنعت قند­و­شکر نقش مهمی در اقتصاد ایران دارد، لذا کارایی کارخانجات قندوشکر به­ جهت جلوگیری از اتلاف منابع وکارایی هزینه برای صرفه‌جویی در هزینه تولید از اهمیت سرنوشت‌سازی برخوردار است. به­ این­ منظور،کشسانی مقیاس برای کارایی هزینه کارخانجات قندو­شکر با ماده اولیه چغندر­قند مورد بررسی قرار گرفته است. کشش مقیاس این واحد‌ها، قبل و بعد از تصویر واحد­های  ناکارا روی مرز کارای تکنیکی و کارای هزینه را به­ دست آوردیم. از نتایج کشسانی مقیاس برای واحدهای تحت بررسی، پی برده‌ایم بازده به مقیاس آنها ثابت است. در این مقاله، همچنین به­تشریح روش‌هایی برای ادغام و نرمال کردن ورودی‌ها­ی هر کارخانه، به­ چهار ورودی و خروجی‌ها به­ یک خروجی در حالی‌که دارای واحدهای اندازه‌گیری مختلف هستند، پرداخته‌ایم و روشی برای بهدست آوردن قیمت هر واحد در حالیکه قیمت کل را داریم، توصیف نمودیم.
 
متن کامل [PDF 1137 kb]   (491 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/8/11 | پذیرش: 1400/2/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.