دوره 18، شماره 4 - ( 9-1400 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 20-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nadizadeh A, Moubed M, Ghasabian F. Facility Location and Determination of the Transportation Routes in the Closed-loop Supply Chain Considering the Holding Cost. jor 2021; 18 (4) :1-20
نادی زاده اردکانی علی، موبد میترا، قصابیان فاطمه. مکان‌یابی تسهیلات و تعیین سیاست‌های حمل ‌و نقل در زنجیره تأمین حلقه بسته با درنظرگرفتن هزینه نگهداری. تحقیق در عملیات در کاربردهای آن. 1400; 18 (4) :1-20

گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اردکان، اردکان
در سال‌های اخیر زنجیره‌تأمین سبز به یک راهبرد کلیدی برای رقابت‏ پذیری سازمان­ ها تبدیل شده که زنجیره‌تأمین معکوس و حلقه بسته یکی از راه‌های دستیابی به آن است. در محیط رقابتی کنونی زنجیره­ های تأمین حلقه بسته علاوه بر کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی از طریق کاهش ضایعات و طولانی ‏تر کردن دوره عمر محصولات، به کاهش هزینه‌ها با استفاده مجدد از کالاهای برگشتی کمک می­ کنند. در این پژوهش یک شبکه لجستیک یکپارچه حلقه بسته به ‌صورت چنددوره‌ای- چندمحصولی در هفت سطح مختلف مطالعه‌شده و یک مدل برنامه‌ریزی غیرخطی عدد صحیح با هدف کمینه‌سازی مجموع هزینه‌های استقرار تسهیلات، حمل‌و نقل و هزینه‌های نگهداری مواد و محصولات ارایه شده است. با استفاده از این مدل، تعداد و مکان استقرار هر یک از تسهیلات در هر سطح، جریان مناسب مواد و محصولات مختلف بین آن‌ها توسط وسایل نقلیه با ظرفیت متفاوت و مقدار بهینه نگهداری اقلام مختلف در انبارهای مربوطه با توجه به تقاضای مشتریان مشخص می‌شود. به منظور اعتبارسنجی مدل پیشنهادی، یک مثال عددی طراحی و توسط نرم‌افزار GAMS حل و نتایج آن تحلیل شده ‌است.
دریافت: 1398/12/19 | پذیرش: 1400/2/13