دوره 12، شماره 1 - ( 2-1394 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 19-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

اقدسی محمد، بذرافشان مرتضی. تعیین عوامل موثر بر اشتراک‌گذاری دانش بین سازمانی در فرایندهای مشارکتی (مورد کاوی سازمان امور مالیاتی). تحقیق در عملیات در کاربردهای آن. 1394; 12 (1) :1-19

در یک فرایند مشارکتی چندین سازمان مستقل برای حصول یک هدف مشخص با یکدیگر به همکاری پرداخته، هر یک مسئول اجرای بخشی از فرایند می‌باشند. اجرای فرایند از طریق اشتراک‌گذاری دانش بین سازمانی میسر می‌شود، از این رو تسهیل در اشتراک‌گذاری دانش به عنوان روشی برای بهبود عملکرد این دست از فرایندها پیشنهاد شده است. ایجاد این تسهیلات بدون شناخت موانع موجود در برابر آن ممکن نخواهد بود. در این تحقیق با استفاده از ادبیات موجود در زمینه‌ی اشتراک‌گذاری دانش بین سازمانی و اجرای یک مطالعه‌ی موردی در سازمان امور مالیاتی سعی در شناخت این عوامل شده است. اطلاعات مورد نیاز در دو مرحله و با استفاده از مصاحبه و پرسشنامه جمع‌آوری شده است. اطلاعات جمع‌آوری شده به ترتیب و با استفاده از رویکرد رویش نظریه و استفاده از معادلات ساختاری تحلیل شده است. بر این اساس طبیعت دانش به اشتراک‌گذاشته شده، شباهت بین فردی و سازمانی و ابزارهای تکنیکال به عنوان عوامل موثر بر اشتراک‌گذاری دانش بین سازمانی تعیین گردید. همچنین اثر اشتراک‌گذاری دانش بر عملکرد فرایند به صورت مثبت و معنادار برآورد گردید.
دریافت: 1393/6/3 | پذیرش: 1393/10/10 | انتشار: 1394/2/10