جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای مدل شبکه‌ای تحلیل پوششی داده‌ها

مجید علی محمدی اردکانی، مهدی افخمی اردکانی،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده

روش تحلیل پوششی داده‌های سنتی، واحدهای تصمیم­ گیری را به صورت یک جعبه سیاه در نظر گرفته و بدون در نظر گرفتن ساختار داخلی آن­ها و با توجه به میزان ورودی­ ها و خروجی­ های نهایی این واحدها، نسبت به ارزیابی آن­ها اقدام می­ نماید. این در حالی است که در بسیاری از سیستم ­های واقعی ما شاهد ساختارهای داخلی می­ باشیم. به همین منظور مدل­ های شبکه ­ای تحلیل پوششی داده‌ها توسعه و گسترش یافته ­اند. مدل­ های موازی تحلیل پوششی داده‌ها یکی از مدل­ های شبکه­ ای بوده که در آن ورودی هر واحد به چندین زیر فرآیند تخصیص یافته و مجموع خروجی این فرآیندها به عنوان خروجی کل واحد مربوطه منظور می­ گردد.
مدل­ های تحلیل پوششی داده‌های موازی با فرض مطلق بودن و اطمینان کامل داده‌ها توسعه یافته ­اند و در صورت عدم اطمینان در داده‌های ورودی و خروجی، نتایج قابل اتکایی را ارایه نمی نمایند. در این مقاله در نظر داریم تا با ارایه یک مدل استوار تحلیل پوششی داده‌های شبکه­ ای موازی، ضمن ارایه یک مورد مطالعاتی، نسبت به تشریح و تجزیه و تحلیل مدل جدید اقدام نماییم. مدل پیشنهادی ضمن ارزیابی کارایی واحدهای با ساختار موازی، توانایی برخورد با عدم اطمینان در داده‌ها را دارا می­ باشد. نتایج بیانگر این است که با افزایش سطح خطا و کاهش سطح اطمینان مدل، کارایی واحدهای تصمیم ­گیری کاهش بیش­تری خواهد داشت. افزایش قدرت تفکیک­ پذیری مدل نسبت به مدل‌های سنتی موازی یکی دیگر از مزایای مدل پیشنهادی می­ باشد. همچنین در صورت ایجاد انحراف در داده‌ها، مدل‌های سنتی شبکه­ ای نسبت به مدل‌های استوار، انحراف بیشتری را در نتایج نشان می­ دهند.
هما قاسمی تودشکی، اسماعیل نجفی، فرهاد حسین‌زاده لطفی، فرزاد موحدی سبحانی،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

امروزه مدیران صنعت بانکداری خواستار استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود در بخش‌های مختلف هستند. با در نظر گرفتن تقسیم‌بندی مشتریان در سیستم بانکداری جامع، مدیران نیاز به سنجش کارایی با استفاده از مدل‌های مرسوم در تحلیل پوششی داده‌ها در قسمت‌های مختلف از جمله: جذب سپرده، ارایه خدمات مالی به گروه مشتریان و کسب سود دارند. مساله اصلی که در بسیاری از شرایط واقعی در ارزیابی عملکرد سیستم بانکداری جامع رخ می‌دهد این است که در مدل‌های شبکه‌ای تحلیل پوششی داده‌ها استخراج اهمیت هرکدام از مراحل مدل کمک شایانی به تصمیم‌گیرندگان جهت سوق فکری آنان به زیرفرآیندهای با اهمیت‌ترخواهد کرد. در این پژوهش مدل شبکه‌ای تحلیل پوششی داده‌ها و استخراج وزن هریک از مراحل بر اساس روش تحلیل عاملی تاییدی با در نظرگیری شاخص‌های نامطلوب و منابع مشترک و در نهایت سنجش کارایی شعب بانک در چهار مرحله تولید (جذب سپرده)، سرویس‌دهی به مشتریان خرد و تجاری-شرکتی و سودآوری مورد توجه قرار گرفته است. از رویکرد پیشنهادی پژوهش می‌توان در جهت رصد عملکرد شعب بانک و در نهایت اتخاذ تصمیمات استراتژیک در مراحل مختلف با هدف ارتقاء سطح خدمات گروه مشتریان بانکداری جامع و در نهایت سودآوری بهره برد.

صفحه ۱ از ۱