۷ نتیجه برای لجستیک
فرناز برزینپور، محسن صفاریان، ابراهیم تیموری،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده
از آنجا که ایران یک کشور حادثه خیز است برنامهریزی های لجستیکی در زنجیره امداد سوانح میتواند نقش اساسی در ارایه خدمات به آسیبدیدگان داشته باشد. در این تحقیق یک مدل برنامهریزی چند هدفه امکانی برای مکانیابی دورهای انبارهای موقت و تخصیص آنها به مناطق آسیبدیده به منظور توزیع کالاهای امدادی ارایه گردیده است. در مطالعه انجام شده، پارامترهای مساله، شامل هزینههای جابهجایی کالا، میزان تقاضای مناطق آسیبدیده و میزان عرضه مراکز تامین به صورت غیرقطعی و فازی در نظر گرفته شدهاست. دو هدف اصلی مدل، شامل حداقل کردن هزینههای راه اندازی و هزینههای جابه جایی بین مراکز تامین، انبارهای موقت و مناطق آسیبدیده همچنین حداکثر کردن مجموع حداقل نسبتهای تقاضای پوشش یافته به منظور رعایت انصاف در توزیع کالا میباشد. در این مقاله دو الگوریتم فراابتکاری ژنتیک و شبیهسازی تبرید برای حل مدل ارایه شدهاست که برای مسایل با سایز کوچک با جواب دقیق حاصل از نرم افزار لینگو مقایسه شدهاند. برای مسایل با سایز بزرگ، این دو الگوریتم فراابتکاری از نظر کارایی مورد بررسی قرار گرفته و با هم مقایسه شدهاند. نتایج محاسباتی، اهمیت و کارایی مدل طراحی شده را برای مسایل واقعی نشان میدهد. در نهایت یک مطالعه موردی برای استان خراسان جنوبی به عنوان یکی از استانهای حادثه خیز کشور انجام گرفته است.
محمدمهدی پایدار، اشکان داودی درزی، ابوالقاسم یوسفی بابادی،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده
هرساله بسیاری از انسان ها در سرتاسر جهان تحت تأثیر انواع مختلفی از حوادث طبیعی قرار می گیرند. همچنین هزینه ی زیادی صرف کمک رسانی به افراد آسیب دیده می شود. لجستیک امدادی به عنوان ستون فقرات تمامی عملیات امدادی و کمک رسانی و به عنوان یکی از زیرسیستم های اصلی لجستیک و زنجیره تأمین محسوب می شود. یکی از مشکلاتی که در لجستیک امدادی با آن مواجه هستیم غیرقابلپیشبینی بودن حوادث است که غیرقطعی کردن برخی از پارامتر ها را به دنبال دارد. در این مقاله مدلی دو هدفه ارایه می شود که شامل چندین مرکز تأمین، توزیع و تقاضا (نقاط آسیب پذیر) است. هدف اول کمینه کردن مجموع هزینه ها و هدف دوم بیشینه کردن رضایت مندی متقاضیان (آسیب دیدگان) است. برای حل مدل پیشنهادی در گام اول با استفاده از روش بهینه سازی استوار، مدل را تبدیل به یک مدل قطعی می کنیم. در گام دوم با به-کارگیری روش برنامه ریزی آرمانی مدل دو هدفه قطعی شده را حل می نماییم. در نهایت با حل یک مثال جامع به ارزیابی مدل و تجزیه و تحلیل آن پرداخته که می تواند به درک مسایل واقعی کمک کند.
احمد محمدی، سعید یعقوبی، جمال نهفتی کهنه،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده
طبق هرم سلسله مراتب نیازهای مزلو نیاز به سلامتی، آب و غذا جز نیازهای حیاتی معرفی شده، که جنبه فردی دارند. اما از آن جایی که انسان یک فرد اجتماعی است نیاز به امنیت جزء نیازهای اساسی انسانهاست که شایسته است در تمام برنامه ریزیهای مدیریت بحران نیز مد نظر قرار گیرد. در نتیجه، دراین مقاله بیمارستانها به عنوان نهاد ارایهدهنده خدمات درمانی، انبارهای مواد غذایی در جهت تامین نیازهای حیاتی و مراکز پلیس جهت تامین امنیت منطقه بحران زده درنظر گرفته شدهاست، در حالی که انبارهای پشتیبان جهت بالابردن قابلیت اطمینان در مدیریت بحران در مدل لحاظ شده است. مساله مذکور به صورت غیر خطی و دو هدفه مدل شده که ابتدا از خطی سازی و سپس از روش محدودیت اپسیلون اصلاح شده برای حل آن استفاده شدهاست. همچنین، مطالعه موردی درخصوص بحران زلزله در منطقه یک تهران با استفاده از روش آزادسازی لاگرانژ مورد بررسی قرار گرفته است که نتایج نشان میدهد در صورت مکانیابی بهینه تسهیلات مذکور و در نظر گرفتن تعداد نقاط انتقال مناسب میتوان به تصمیم گیرندگان امر مدیریت بحران در این منطقه، جهت افزایش خدمت رسانی در هنگام بحران کمک شایانی کرد.
امیر روحبخش معیاری دوم، محمد امین مشهدی فراهانی، مصطفی کاظمی ،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده
این پژوهش در تلاش است تا با ارایه چارچوبی منسجم و قابل اطمینان، به گردآوری و رتبهبندی معیارها و زیرمعیارهای مناسب جهت انتخاب یک تامینکننده خدمات لجستیک از میان گزینههای موجود دست یابد. در این رویکرد، از تلفیق تکنیکهای توسعه عملکرد کیفیت، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی و تئوری فازی برای این رتبهبندی بهره برده شده است. در ابتدا با توجه به رتبهبندی واحدهای سازمان، توسط تیم مدیریت، از لحاظ میزان تاثیرپذیری آنها از یک تامینکننده خدمات لجستیک و اینکه این نظرات بهصورت کیفی و زبانی میباشد، جهت تبدیل متغیرهای زبانی به متغیرهای قطعی از تکنیک تحلیل فرآیند سلسله مراتبی فازی استفاده شده است. سپس، معیارها و زیرمعیارهای کلی اثرگذار بر این امر، از ادبیات تحقیق و همچنین با مشاوره با خبرگان صنعت و دانشگاه اخذ شد. پس از آن نیز، با نظرخواهی از تیم تصمیم، نیازهای آنها از یک تامینکننده خدمات لجستیک در حیطه معیارهای گردآوری شده اخذ گردید. در نهایت، جهت فعالسازی صدای مشتری (ترجمه نیازهای واحدهای سازمان، از یک تامینکننده خدمات لجستیک، به زیرمعیارهای ارزیابی)، از مفهوم خانه کیفیت که یکی از بخشهای تکنیک توسعه عملکرد کیفیت میباشد استفاده شده است. شایان ذکر است در این تحقیق، نهایتاً هفت معیار و هجده زیرمعیار گردآوری، ارزیابی و رتبهبندی شده است.
پیمان قاسمی، امیر عباس شجاعی،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
لجستیک امداد یکی از تاثیرگذارترین ابزارها در مدیریت بحران به شمار میرود. تعداد روبه رشد بلایا در سطح جهانی و حوادث و رویدادهای بحرانی در ۱۰سال گذشته در کشور ایران، اهمیت ارتقا برنامه ریزی برای لجستیک امداد را بیش از پیش نشان میدهد. مکانیابی مراکز توزیع و تخصیص منابع، ابزارهای اصلی عملیات لجستیک امداد در سه فاز قبل، حین و بعد از بحران هستند. در این مقاله، پوشش، متغیری گسسته و با تغییرات پلهای نسبت به هزینه فرض شده، و مدل ارائه شده مشخص میکند در کجا، چه نوع تسهیلات امدادی و با چه ظرفیتی استقرار یابند. عدم قطعیت در تقاضا به صورت سناریوهای محدود وارد مساله شده و مدل فوق با دو هدف بیشینهسازی پوشش و کمینهسازی بودجه فرموله شده است. درادامه مساله توسط نرم افزار GAMS حل و نتایج بر روی دادههای تصادفی و دادههای حقیقی بررسی شدهاند. همچنین نتایج مدل بهینه پایدار با مدل بهینه تصادفی مقایسه شده است.
ناصر تارین، عادل آذر، سید عباس ابراهیمی،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
در بسیاری از صنایع، تولید کنندگان به دلایل گوناگون، مجبور به جمع آوری محصولات استفاده شده توسط مشتریان هستند. سپس با توجه به وضعیت محصول برگشتی، تصمیم مناسب جهت پردازش مورد نیاز بر روی محصول گرفته می شود. در این مقاله به مسأله کنترل موجودی و بهینه سازی برنامه ریزی محصول در محیط لجستیک معکوس یکپارچه پرداخته شده است. شبکه لجستیک مورد نظر از دو مرحله تشکیل شده است. در مرحله اول محصولات برگشتی با استفاده از آستانه های کیفی تعریف شده، جهت تفکیک و ارسال به خطوط مناسب احیا و یا دفع، تحت بازرسی کیفی قرار میگیرند. در مرحله دوم با در اختیار داشتن مقادیر ارسالی به خط های مختلف، یک الگوریتم بهینه سازی عدد صحیح مختلط (MILP) را جهت کاهش هزینه های کل شبکه شکل می دهیم. مدل مورد نظر با در نظر گرفتن کمینه سازی هزینه ها، از نوع مسائل NP-Hard است که در آن، زمان حل مسأله به صورت نمایی افزایش می یابد. بنابراین در این تحقیق، از الگوریتم فراابتکاری ژنتیک برای حل مدل استفاده شده است.
محمدرحیم رمضانیان، کیخسرو یاکیده، زهرا صفدری سرخزو،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده
تحلیل تشخیص، تشخیص معادله ای است مبتنی بر نظم موجود در داده ها که براساس آن میتوان در مورد عضویت یک واحد در یکی از دو یا چند گروه بر مبنای تعدادی متغیر مستقل اظهار نظر کرد. DEA-DA و رگرسیون لجستیک، از جمله روش های تحلیل تشخیص هستند که مفروضات پیچیده آماری ندارند و در شرایط بسیاری از پژوهش ها قابل کاربردند. از طرفی شاخص توبین، یکی از شاخصهای پرکاربرد مالی است که به عنوان معیاری جهت ارزیابی عملکرد به کار می رود؛ اما ابهاماتی نیز در دقت محاسبه این شاخص وجود دارد که محققان زیادی در رفع ابهامات این شاخص و بهبود عملکرد آن کوشیده اند. پژوهش حاضر نیز به دنبال ارایه تابع تشخیص مناسب شاخص توبین شرکت های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران است که بر اساس نسبتهای مالی پرکاربرد مرتبط با این شاخص می باشد؛ لذا بعد از یافتن شاخص های مرتبط با توبین، برای داده های ۱۸۴ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۳۹۳، تحلیل تشخیص پوششی و رگرسیون لجستیک را به طور موازی اجرا کرده و با مقایسه نتایج به دست آمده و حذف تعدادی از شاخص ها که در هر دو روش از نقطه نظر ریاضی و آماری وضعیت بی ثباتی داشتند، بار دیگر دو روش را با ۵ متغیر مستقل اجرا نموده که وضعیت بهتر و باثبات تری در خروجی هر دو روش مشاهده گردید. سپس نتایج گزارش و تحلیل خواهد شد.