۳ نتیجه برای برنامه ریزی صحیح
، اعتمادی مریم،
دوره ۴، شماره ۱۳ - ( ۴-۱۳۸۶ )
چکیده
در این مقاله روش شبکه عصبی را برای حل مساله تخصیص تعمیم یافته به کار می بریم. این مساله تعمیم مساله معروف تخصیص است که به صورت یک مساله برنامه ریزی صحیح صفر و یک فرموله می شود. برای حل این مساله با استفاده از روش شبکه عصبی ابتدا آن را به یک مساله برنامه ریزی غیر خطی تبدیل می کنیم سپس دو نوع ساختار شبکه عصبی یکی بر اساس روش تابع جریمه و دیگری روش ضرایب لاگرانژین افزوده را برای آن به کار برده و با هم مقایسه می کنیم. ملاحظه می شود که شبکه عصبی بر مبنای روش تابع جریمه برای مسایل بهینه سازی ترکیبی مناسب نیست زیرا یا به جواب نشدنی می رسد و یا در یک جواب شدنی غیر بهین متوقف می گردد در حالی که شبکه عصبی بر مبنای روش ضرایب لاگرانژین افزوده تا حدی این مشکل را بر طرف می کند.
، خوینی محمد، خرم اسماعیل،
دوره ۴، شماره ۱۴ - ( ۷-۱۳۸۶ )
چکیده
در این مقاله، یک مدل بهینه سازی با یک تابع هدف خطی با توجه به یک دستگاه معادلات رابطه فازی ارایه می شود. مجموعه جواب این قبیل از معادلات رابطه فازی، یک مجموعه غیر محدب است. در این مقاله، ابتدا روی مجموعه جواب شدنی بحث می کنیم و سپس به مساله بهینه سازی یک تابع هدف خطی می پردازیم که برای حل این مساله، ابتدا آن را به یک مساله برنامه ریزی صحیح تبدیل کرده و سپس آن را با تکنیک شاخه و کران حل می نماییم. قضایا و لم های مورد نیاز در این مقاله بیان می شود و سرانجام به منظور روشن شدن روش ارایه شده، مثالی واقعی ارایه می شود.
، خوینی محمد، خرم اسماعیل،
دوره ۵، شماره ۱۸ - ( ۷-۱۳۸۷ )
چکیده
در این مقاله، یک مدل بهینه سازی با یک تابع هدف چندگانه با توجه به یک دستگاه معادلات رابطه فازی ارایه می شود. مجموعه جواب این قبیل از معادلات رابطه فازی، یک مجموعه غیر محدب است. بنابراین روش های معمولی از قبیل روش سیمپلکس یا روش نقطه داخلی برای حل این گونه مسایل به کار نمی روند. در این مقاله، ابتدا روی مجموعه جواب شدنی بحث می کنیم و سپس به مساله بهینه سازی یک تابع هدف خطی می پردازیم که برای حل این مساله، ابتدا آن را به یک مساله برنامه ریزی صحیح تبدیل کرده و سپس آن را با استفاده از تکنیک شاخه و کران حل می نماییم و در نهایت به مساله بهینه سازی یک تابع هدف چندگانه با استفاده از روش های متریک می پردازیم. قضایا، تعاریف و لم های مورد نیاز در این مقاله بیان می شود و سرانجام به منظور روشن شدن روش ارایه شده، مثالی واقعی ارایه می شود.