۶ نتیجه برای صادقی
، صادقی صادق آبادی زینب، ساعتی مهتدی صابر، محرابیان سعید، خدادوست عاطفه،
دوره ۶، شماره ۲۰ - ( فروردين ۱۳۸۸ )
چکیده
این مقاله روشی را برای رتبه بندی واحدهای تصمیم گیری فازی ارایه می دهد. توسط ترکیب دو روش تحلیل پوششی داده های فازی و AHP، یک مدل تلفیقی فازی با استفاده از مفهوم -a برش ارایه می شود که به ازای a های مختلف، داده های فازی در مرحله تشکیل ماتریس مقایسات زوجی تبدیل به داده های قطعی می شوند. لذا ماتریس مقایسات زوجی حاصل بر اساس -a برش های مختلف به دست می آید. بنابراین، می توان به ازای برش های مختلف رتبه بندی های متفاوتی به دست آورد که بر پایه آن می توان بهترین گزینه را انتخاب کرد.
مرزبان نجفی، مریم دانشمندمهر، رامین صادقیان،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده
اثر شلاق چرمی که در زنجیره اتفاق میافتد، باعث ناکارآمدی هایی همچون موجودی اضافی و سفارشات عقب افتاده در طول زنجیره می گردد. انجام پیش بینی مناسب میتواند تا حدود زیادی این مشکلات را مرتفع سازد. با توجه به اینکه زنجیرهتأمین دارای سطوح مختلفی می باشد، لازم است پیش بینی در هر سطحی از زنجیره انجام شود. این پژوهش به بررسی مسأله ی ترکیب بهینه پیشبینی برای کاهش اثر شلاق چرمی در زنجیره یتأمین چهار سطحی در شرایط تقاضای متغیر میپردازد. برای این منظور یک زنجیره یتأمین چهار سطحی در نظر گرفته شده است که در هر یک از سطوح آن، یکی از روش های میانگین متحرک، هموارسازی نمایی، رگرسیون خطی و شبکه ی عصبی مصنوعی پرسپترون چند لایه را برای پیشبینی مورد استفاده قرار می دهد. برای نیل به این امر نخست نسبت به شبیهسازی زنجیره یتأمین مورد نظر اقدام صورت پذیرفت و سپس نتایج با استفاده از روش تحلیل واریانس مورد آزمون قرار گرفت. از بین ترکیبات مختلف، ترکیب روشهای پیش بینی با کمترین اثر شلاق چرمی بهدست آمده است که عبارتند از: میانگین متحرک، شبکه عصبی، هموارسازی نمایی و رگرسیون خطی به ترتیب برای سطحهای خردهفروش، عمدهفروش، تولیدکننده و تامینکننده و ترکیبات دیگر مطلوبیت کمتری دارند.
انور محمودی، هیبت اله صادقی،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده
در این مقاله یک زنجیره دو سطحی با یک انبار مرکزی و تعدادی خرده فروش غیریکسان در نظر گرفته شده و سیاست (۱,T) برای آن توسعه داده می شود. فرض می شود که هزینه ثابت سفارش دهی برای خرده فروش ها ناچیز است، اما در انبار مرکزی هزینه ثابت سفارش دهی وجود دارد. همچنین فرض شده است که کالاها فاسد شدنی با عمر ثابت هستند و طول عمر اقلام از زمان رسیدن آنها به انبار مرکزی شروع می شود. با اینکه تقاضای هر خرده فروش به صورت تصادفی و از توزیع پواسون پیروی می کند، اما به دلیل استفاده از سیاست (۱,T) در خرده فروش ها، تقاضای انبار مرکزی به صورت قطعی قابل تعیین است. بنابراین انبار مرکزی از یک سیاست دوره ای با طول دوره ثابت استفاده می کند. در این مطالعه تابع هزینه تقریبی مدل موجودی دو سطحی ارایه می شود و سپس به دلیل پیچیده بودن تابع هزینه، از الگوریتم متاهیورستیک تکامل تفاضلی برای به دست آوردن بهترین جواب سیاست استفاده می شود. نتایج عددی نشان می دهند که تقریب استفاده شده در ارائه تابع هزینه دارای خطای قابل قبولی است.
محمد موسی خانی، فاطمه ثقفی، محمد حسن زاده، محمد ابراهیم صادقی،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده
یکی از فناوریهای نوظهوری که پیش بینی میشود تاثیرات شگرفی بر توسعهی جوامع داشته باشد، فناوری اینترنت اشیا میباشد. نظر به چشم اندازهای پیش روی این فناوری و تلاش کشور برای توسعهی آن، ضروری است تا برای سیاستگذاری آن اقدام گردد. نظام نوآوری فناورانه یکی از مهمترین رویکردهای پویا در سیاستگذاری فناوریهای نوین میباشد. در این دیدگاه با تحلیل کارکردهای متنوعی که بر روی توسعهی یک فناوری تاثیرگذار میباشند، مسیر مناسب پیشرفت فناوری تبیین میگردد. به همین دلیل بر اساس مطالعات پیشین این حوزه، ۱۰ عامل اصلی تاثیرگذار بر توسعهی فناوریهای نوظهور شناسایی گردید و با استفاده از روش پویاییهای سیستم و دیماتل فازی نحوهی اثرگذاری عوامل دهگانه بر یکدیگر شناسایی شد و تعاملات میان این کارکردها مدل گردید. ۴ عامل شکلگیری بازار، بسیج منابع، بهره برداری از رژیم موجود و سیاستگذاری و ایجاد هماهنگی بیش ترین تاثیر مستقیم را بر سایر عوامل دارا بودند. همچنین ۵ عامل سیاستگذاری و ایجاد هماهنگی، شکلگیری بازار، فعالیتهای کارآفرینانه، ایجاد ساختار و بسیج منابع دارای بیش ترین تاثیر به صورت کلی بودند. با توجه به محدودیت منابع در یک سیستم، باید عمدهی توجه سیاستگذار بر عواملی باشد که بیش ترین تاثیر مستقیم و کل و نیز بیش ترین روابط و حلقههای بازخوردی را دارا میباشند که در این تحقیق چهار عامل شکلگیری بازار، بسیج منابع، فعالیتهای کارآفرینانه و سیاستگذاری و ایجاد هماهنگی میباشند. با توجه به ماهیت پویای توسعهی فناوری، این مدل میتواند در فرایند تصمیم گیری برای توسعهی اینترنت اشیا به سیاستگذاران کشور یاری رساند.
رامین صادقیان، امیر حسین حسنی،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده
در این پژوهش یک مدل کنترل موجودی سههدفه با فرض جانشینی اقلام ارایه گردیده است که تقاضا در آن احتمالی است. توابع هدف به ترتیب به دنبال بیشینهسازی سود، کمینه کردن ریسک مواجهه با کمبود و نارضایتی ناشی از جانشینی اقلام میباشند. برخی دیگر از فرضیات پژوهش عبارتند از: برنامهریزی چند دورهای و چند محصولی است، پارامترهایی از قبیل هزینه نگهداری، سفارشدهی و کمبود در دوره برنامهریزی ثابت هستند. همچنین کمبود از نوع فروش از دسترفته است، میزان موجودی در ابتدای دوره اول بسیار ناچیز است (میتواند صفر باشد) و موجودی باقیمانده در انتهای هر دوره به دوره بعد منتقل میشود. از آنجا که مدلهای مشابه پیشین همه به صورت تک هدفه میباشند به منظور مقایسه، تابع هدف اول مدل خود را در ابعاد کوچک به صورت مجزا در دو حالت با و بدون جانشینی حل نمودیم که نتایج بهدست آمده، همانند مدلهای مشابه بهبود سوددهی را نشان میدهد. همچنین مدل به صورت کامل، یکبار به روش LP-Metric در ابعاد کوچک برای مشاهده روند تغییر پاسخ و یکبار هم با روشهای فراابتکاری الگوریتم ژنتیک چندهدفه با مرتبسازی نامغلوب- نسخه دوم و الگوریتم تکامل تفاضلی در ابعاد متوسط حلشده است و پاسخها با یکدیگر مقایسه گردیدهاند.
هیبت اله صادقی، هیوا فاروقی، روژین صیدی،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۲ )
چکیده
این مقاله به بررسی مدیریت موجودی در یک زنجیره تامین یکپارچه پرداخته است که شامل یک تولیدکننده و یک توزیعکننده است. تقاضای خرده فروش به صورت تابعی غیرافزایشی از قیمت توزیعکننده لحاظ شده است و همچنین قیمت فروش تولیدکننده به صورت تابعی غیرکاهشی از قیمت توزیعکننده در نظر گرفته شده است. در مساله مورد بررسی، تولیدکننده سعی میکند محصولات درخواستی را تولید و در چندین مرحله برای توزیعکننده ارسال کند. در چنین حالتی توزیعکننده و تولیدکننده در نظر دارند سود نهایی و یکپارچه خود را حداکثر کنند. بر این اساس مقدار بهینه هر بار سفارش و مقدار بهینه ارسالی هر مرحله تولیدکننده، قیمت فروش توزیعکننده و تولیدکننده به گونهای تعیین میشود که سود سیستم حداکثر گردد. بنابراین در این مقاله نه تنها تابع سود کل این مدل موجودی ارایه شده است، بلکه یک رویکرد ابتکاری برای تعیین جواب بهینه ارایه شده است. نهایتا یک مثال بیان شده است و نتایج آن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.