سالانه به دلایل مختلف مقدار قابلملاحظهای از محصولات تولیدی در صنایع مختلف غذایی و زراعی در زنجیره تامین خود فاسد میشوند. مکانیزم های مختلفی نیاز هست تا این ضایعات را کاهش دهد و یا بتواند از اقلام فاسد شده بهره برداری کند. بنابراین در این مقاله سعی شده برای بهبود این شرایط نامطلوب، شبکه زنجیره تأمین کارایی طراحی گردد که هدف از آن، کمینهسازی هزینهها برای محصولات فاسدشدنی میباشد. به دلیل وجود تحقیقات اندک در حوزه زنجیره تأمین محصولات زراعی فاسدشدنی، این تحقیق میتواند یکی از تحقیقات پایهای این حوزه محسوب شود. همچنین بهمنظور بررسی و تحلیل مدل پیشنهادی از یک مطالعه موردی در استان مازندران برای محصولات زراعی استفاده کرده است. ازآنجاییکه مدل پیشنهادی در ابعاد بزرگ مسأله پیچیده و دشوار (NP-hard) میباشد، لذا برای بررسی نتایج، از الگوریتمهای فرا ابتکاری استفادهشده است. لازم به ذکر است که جهت مقایسه کارایی این الگوریتمها، در ابعاد کوچک مسأله از روش شاخه و حد توسط نرمافزار لینگو نیز استفادهشده است. در انتها نتیجهگیری و پیشنهادهایی برای تحقیقات آتی بیانشده است .
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |