دوره 1، شماره 3 - ( دى 1383 )                   جلد 1 شماره 3 صفحات 35-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print

مدقالچی علیرضا ، حسین زاده لطفی فرهاد ، فیروزیان الناز . کاربرد رایانه در آموزش ریاضیات مدرسه ای ایران. تحقیق در عملیات در کاربردهای آن. 1383; 1 (3) :17-35

دنیای دیجیتال امروز دنیای است که همواره در حال تغییر و تحول است ودر این تغییر و تحول بیشترین تغییرات مربوط به رایانه و تبادل ارتباطات با رایانه می باشد و همه چیز به نوعی با رایانه در ارتباط است. در تمام دنیا در همه مشاغل و کارهای علمی و غیر علمی از رایانه بهره می گیرند.در کشور ما ایران از رایانه در دانشگاه ها، موسسات علمی، بانک ها و… از رایانه استفاده می شود، اما در دبیرستانها و مدارس و بطور کلی تر در آموزش و پرورش به میزان بسیار پایین از رایانه استفاده می شود. در این مقاله اشاره به این مورد می شود که چرا در مدارس کشورمان برای آموزش ریاضی از رایانه استفاده نمی شود و از نظر امکانات مالی مدارس ایران در چه سطحی قرار دارند، و اینکه استفاده از رایانه چه تاثیری در یادگیری ریاضی دانش آموزان دارد و جلوی چه خطاهایی را می گیرد، همچنین میزان مهارت و آشنایی دبیران با رایانه و نرم افزار ها مورد ارزیابی قرار گرفته است. برای این کار مدارس خود را از مناطق مختلف استان تهران انتخاب کردیم. در روش تجزیه و تحلیل داده ها که از فازی هم استفاده شده و تحلیل روی پاسخهای داده شده توسط دبیران و دانش آموزان صورت گرفته است، و نتیجه به دست آمده حاکی از آن است که دبیران زن آشنایی بیشتری با رایانه دارند، در بین دانش آموزان تقریبا در یک سطح آشنایی داشتند. در آخر راه حل هایی برای بهبود در استفاده از رایانه در کلاس های ریاضی پیشنهاد شده است.

دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1383/9/25