A. Azar, A. A. Anvari Rostami, M. Z. Mahmoodabadi. Balanced Performance Evaluation with Emphasis on the BSC Indicators (Case: Yazd Tile and Ceramic Companies). jor 2012; 9 (1)
URL:
http://jamlu.liau.ac.ir/article-1-367-fa.html
عادل آذر ، محمد زارعی محمودآبادی ، علی اصغر انواری رستمی . ارزیابی عملکرد متوازن با تأکید بر شاخصهای BSC (مورد: شرکتهای کاشی و سرامیک استان یزد). تحقیق در عملیات در کاربردهای آن. 1391; 9 (1)
URL: http://jamlu.liau.ac.ir/article-1-367-fa.html
، Zarei.m@modares.ac.ir
چکیده: (23133 مشاهده)
در دنیای رقابتی امروز، بسیاری از شرکتهای تولیدی و خدماتی، ناگزیر شدهاند به رویکردهای جدید مدیریتی رو بیاورند. از جمله این رویکردها، میتوان به روشهای جدید ارزیابی عملکرد اشاره کرد که نقش مهمی در بهبود عملکرد یک سازمان دارند. کارت امتیازی متوازن از نوآوریهای اخیر مدیریتی است که سازمان را از چهار دیدگاه عمده مدیریتی مورد ارزیابی قرار میدهد و هدف آن، فراهم کردن دید جامعی از کسبوکار برای مدیران عالی میباشد. ولی یک مسأله اساسی در به کارگیری مدلهای BSC، تعیین خط مبنا و الگویی است که عملکرد سازمان بر اساس آن اندازهگیری شود؛ بدون این استاندارد و خط مبنا، ارزیابی غیر ممکن است و از طرفی تعیین استانداردها، سخت و اغلب گمراه کننده میباشد. برای حل این مشکل، مدل ترکیبی BSC و تحلیل پوششی دادهها پیشنهاد میشود. مدل تحلیل پوششی دادهها روشی مبتنی بر برنامهریزی ریاضی و یک رویکرد ناپارامتریک است که در ارزیابی کارآیی نسبی واحدهای تصمیمگیری مشابه با چندین ورودی و خروجی، مورد استفاده قرار میگیرد. از آنجا که DEA، مبتنی بر تحلیل نسبی است، واحدهای تصمیم، در مقابل یکدیگر ارزیابی میشوند؛ بدین ترتیب با استفاده از ترکیب BSC و DEA، بر یکی از موانع عمده کارت امتیازی متوازن، یعنی نیاز به تعیین استانداردها و خط مبنا، غلبه میشود. در این مقاله یک مدل جدیدBSC – DEA متوازن ارایه شده است. از مهمترین مزایای مدل پیشنهادی را میتوان به فراهم کردن بینش جامع از کسب و کار برای مدیران، ارزیابی متوازن بر اساس تمام جنبههای مطرح شده در BSC و حفظ تعادل بین آنها، خطی بودن و انعطافپذیری مدل و قدرت تفکیک بالا اشاره کرد. در پایان، تجربهای از بهکارگیری مدل پیشنهادی در ارزیابی عملکرد شرکتهای کاشی و سرامیک استان یزد آورده شده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1391/2/11 | انتشار: 1391/1/27