دوره 20، شماره 4 - ( 7-1402 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 53-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghanbarian Boroojeni A, Shahroudi K, Amirteimoori A, Goodarzvand Chegini M. Analysis and Evaluation of the Performance of Different Periods of the Islamic Parliament Based on Data Envelopment Analysis. jor 2023; 20 (4) :37-53
قنبریان بروجنی احمد، شاهرودی کامبیز، امیرتیموری علیرضا، گودرزوند چگینی مهرداد. تحلیل و ارزیابی عملکرد ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی بر اساس تحلیل پوششی داده‌ها. تحقیق در عملیات در کاربردهای آن. 1402; 20 (4) :37-53

گروه ریاضی کاربردی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
مجلس شورای اسلامی یکی از رکن‌های اصلی قانون‌گذاری است که وظایف عمده آن قانون‌گذاری و نظارت می‌باشد. با توجه به نقش تعیین‌کننده مجلس در جامعه، بررسی عملکرد دوره‌های مختلف و شناسایی نقاط قوت و ضعف آن می‌تواند زمینه‌ساز بهبود و رشد عملکرد دوره‌های آتی شود. از این رو هدف اصلی تحقیق ارزیابی عملکرد دوره‌های مختلف مجلس شورای اسلامی از دو منظر قانون‌گذاری و نظارتی بر اساس رویکرد تحلیل پوششی داده‌ها می‌باشد. از آن جایی که وظایف و اختیارات مجلس به گونه‌ای است که تمرکز بیشتر بر چگونگی و میزان خروجی‌هایی است که تولید می‌شود تحلیل و ارزیابی بر اساس مدل‌های بدون ورودی با دو هدف افزایش خروجی‌های مطلوب و کاهش خروجی‌های نامطلوب صورت می‌گیرد. علاوه بر بررسی عملکرد دوره‌های مختلف مجلس از منظر قانون‌گذاری و نظارت، میزان تاثیرگذاری عواملی که به صورت غیرمستقیم بر عملکرد مجلس شورای اسلامی نقش دارند نیز مورد تحلیل قرار می‌گیرد.
دریافت: 1401/8/21 | پذیرش: 1402/1/28