دوره 20، شماره 1 - ( 1-1402 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 155-139 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jabarpour E. A Neutrosophic Fuzzy Programming Method to Solve a Facility Layout Problem under Uncertainty. jor 2023; 20 (1) :139-155
جبارپور عفت. یک روش برنامه‌ریزی فازی نوتروسوفیک برای حل مساله چیدمان استوار تسهیلات تحت عدم قطعیت. تحقیق در عملیات در کاربردهای آن. 1402; 20 (1) :139-155

گروه مدیریت عملیات و علوم تصمیم، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چیدمان تسهیلات مساله ای است که به نحوه چیدمان دپارتمان ها در منطقه کاری می‌پردازد. به دلیل تنوع مسایل چیدمان، تاکنون تحقیقات بسیاری در این زمینه انجام گرفته است. غالب مطالعات صورت گرفته در این زمینه، با فرض معلوم و قطعی بودن پارامترها، همراه بوده اند. حال آن‌که در محیط های کسب و کار امروزی که عدم قطعیت، جزء لاینفک آنهاست، این فرض چندان منطقی به نظر نمی رسد از این رو در این مقاله با در نظر گیری این موضوع به مدل‌سازی یک مساله چند هدفه چیدمان استوار تسهیلات با در نظر گرفتن عدم قطعیت در پارامتر هزینه و جریان انتقال پرداخته شده است. اهداف شامل، کمینه‌سازی هزینه استقرار تجهیزات و انتقال و بیشینه‌سازی سطح استفاده از تجهیزات در هر دپارتمان است. برای کنترل پارامترهای غیرقطعی از روش برنامه‌ریزی استوار فازی استفاده شده است. از آنجایی که مساله چیدمان تسهیلات و تخصیص دپارتمان ها به هر بخش سالن یک مساله پیچیده است، برای حل مساله از روش فازی نوتروسوفیک استفاده شده است. در انتها با حل یک مثال عددی به بررسی کارایی روش‌‌‌ فازی نوتروسوفیک و تحلیل حساسیت بر روی پارامترها پرداخته شده است.
دریافت: 1401/5/10 | پذیرش: 1401/10/12