دوره 21، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 56-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghasemi Toudeshki H, Najafi E, Hosseinzadeh Lotfi F, Movahedi-Sobhani F. Using Factor Analysis to Extract the Weight and Importance of Each of the Steps of the NSBM Model in Universal Banking System. jor 2024; 21 (1) :37-56
URL: http://jamlu.liau.ac.ir/article-1-2096-fa.html
قاسمی تودشکی هما، نجفی اسماعیل، حسین‌زاده لطفی فرهاد، موحدی سبحانی فرزاد. استفاده از تحلیل عاملی جهت استخراج وزن و اهمیت هریک از مراحل مدل شبکه‌ای ارزیابی عملکرد شعب بانک در سیستم بانکداری جامع.. تحقیق در عملیات در کاربردهای آن. 1403; 21 (1) :37-56

URL: http://jamlu.liau.ac.ir/article-1-2096-fa.html

گروه مهندسی صنایع، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
امروزه مدیران صنعت بانکداری خواستار استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود در بخش‌های مختلف هستند. با در نظر گرفتن تقسیم‌بندی مشتریان در سیستم بانکداری جامع، مدیران نیاز به سنجش کارایی با استفاده از مدل‌های مرسوم در تحلیل پوششی داده‌ها در قسمت‌های مختلف از جمله: جذب سپرده، ارایه خدمات مالی به گروه مشتریان و کسب سود دارند. مساله اصلی که در بسیاری از شرایط واقعی در ارزیابی عملکرد سیستم بانکداری جامع رخ می‌دهد این است که در مدل‌های شبکه‌ای تحلیل پوششی داده‌ها استخراج اهمیت هرکدام از مراحل مدل کمک شایانی به تصمیم‌گیرندگان جهت سوق فکری آنان به زیرفرآیندهای با اهمیت‌ترخواهد کرد. در این پژوهش مدل شبکه‌ای تحلیل پوششی داده‌ها و استخراج وزن هریک از مراحل بر اساس روش تحلیل عاملی تاییدی با در نظرگیری شاخص‌های نامطلوب و منابع مشترک و در نهایت سنجش کارایی شعب بانک در چهار مرحله تولید (جذب سپرده)، سرویس‌دهی به مشتریان خرد و تجاری-شرکتی و سودآوری مورد توجه قرار گرفته است. از رویکرد پیشنهادی پژوهش می‌توان در جهت رصد عملکرد شعب بانک و در نهایت اتخاذ تصمیمات استراتژیک در مراحل مختلف با هدف ارتقاء سطح خدمات گروه مشتریان بانکداری جامع و در نهایت سودآوری بهره برد.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/3/16 | پذیرش: 1401/8/16