دوره 19، شماره 1 - ( 1-1401 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 122-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

Memarzadeh R, Hosseinzadeh Lotfi F, Jahanshahloo L, Dehghan Touran Poshti A. Ranking of Fire Stations with Fibonacci Sequence Technique, Case Study: District Ten of Tehran Municipality. jor 2022; 19 (1) :99-122
URL: http://jamlu.liau.ac.ir/article-1-2001-fa.html
معمارزاده روح الله، حسین زاده لطفی فرهاد، جهانشاهلو لعلا، دهقان توران پشتی عاطفه. رتبه‌بندی ایستگاه‌های آتش‌نشانی با استفاده از تکنیک دنباله فیبوناچی، موردپژوهی: منطقه ده تهران. تحقیق در عملیات در کاربردهای آن. 1401; 19 (1) :99-122

URL: http://jamlu.liau.ac.ir/article-1-2001-fa.html

گروه ریاضی، دانشکده علوم، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران
مکان‌یابی صحیح ایستگاه‌های آتش‌نشانی نقش مؤثری در کاهش زمان حضور امدادگران به محل حادثه دارد. رتبه‌بندی ایستگاه‌های پیشنهادی، بهترین مکان احداث ایستگاه را از میان گزینه‌های موجود مشخص می‌نماید. مورد مطالعه این پژوهش، منطقه ده تهران است که کوچک‌ترین و پر تراکم‌ترین منطقه شهرداری تهران و جمعیت آن چهار برابر حد استاندارد و دو برابر میانگین تراکم در شهر تهران می‌باشد. در این پژوهش جهت رتبه‌بندی از تکنیک جدیدی به نام «تکنیک دنباله فیبوناچی» استفاده شده است، سپس نتایج این روش با نتایج حاصل از روش تاپسیس مقایسه گردیده است. همچنین معیارهای جدیدی جهت مکان‌یابی ایستگاه‌های آتش‌نشانی نسبت به معیارهای استاندارد6430 تبیین شده است. نتایج نشان می‌دهد که رتبه‌بندی حاصل از روش دنباله فیبوناچی تطابق بالایی با روش تاپسیس دارد که نشان‌دهنده صحت تکنیک دنباله فیبوناچی است. همچنین معیارهای جدید مکان‌یابی تبیین‌شده، در ارزیابی توسط خبرگان امتیاز بالایی به‌دست آورده‌اند که صحت معیارهای جدید را تأیید می‌کند.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/4/13 | پذیرش: 1399/12/25