دوره 20، شماره 1 - ( 1-1402 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 116-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadi A, Modars F, Bafandeh Zandeh A. Supply Chain Efficiency Using System Dynamics and Analysis of Inventory Control Policies in the Closed Ring Supply Chain (Case Study: Isfahan Glass and Crystal Company). jor 2023; 20 (1) :97-116
URL: http://jamlu.liau.ac.ir/article-1-1968-fa.html
احمدی امیرمسعود، مدرس فرزین، بافنده زنده علیرضا. کارایی زنجیره‌تامین با استفاده از پویایی‌های سیستمی و تجزیه و تحلیل سیاست‌های کنترل موجودی در زنجیره تامین حلقه بسته (مطالعه موردی: شرکت شیشه و بلور اصفهان). تحقیق در عملیات در کاربردهای آن. 1402; 20 (1) :97-116

URL: http://jamlu.liau.ac.ir/article-1-1968-fa.html

گروه ریاضی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
هدف از انجام این مطالعه افزایش کارایی زنجیره تامین پیشنهادی، با استفاده از پویایی‌های سیستمی و تجزیه و تحلیل سیاست‌های کنترل موجودی در زنجیره تامین حلقه بسته است. اگر چه تاکنون تحقیقات گسترده‌ای در ارتباط با کنترل موجودی صورت گرفته است ولی کنترل موجودی با استفاده از پویایی سیستم در زنجیره تامین حلقه بسته کمتر مورد توجه و بحث قرار گرفته است که منجر به سطح سفارش صحیح می‌شود. به منظور استخراج مدل مفهومی پژوهش متغیرهای مورد استفاد در مصاحبه با خبرگان مورد بررسی قرار گرفت. مدل مفهومی تحقیق با استفاده از آزمون‌های مختلف در نرم‌افزار ونسیم اعتبار سنجی و مدل پیشنهادی برای یک مطالعه موردی از بخش شرکت شیشه و بلور اصفهان پیاده‌سازی شده است. مدل ارایه‌شده در این تحقیق و بررسی اعتبار آن وجود پویایی‌های مفروض در مدل پیشنهادی را تایید نمود، این پویایی‌ها در قالب حلقه‌های علت و معلولی چگونگی تاثیرگذاری متغیرهای مدل را بر یکدیگر در طول زمان نشان می‌دهد. بررسی نتایج نشان می‌دهد که برای مجموعه تحت بررسی در صورت برابر صفر بودن موجودی قابل بازیافت، موجودی در دسترس و وضعیت انباشتگی بازگشت در شرایط حدی حداقل و برابر صفر تولید کاهش پیدا خواهد کرد. آزمون حساسیت، حساس بودن نتایج مدل به انتخاب بازدهی زمانی را نشان می‌دهد که برای انجام این آزمون بازه زمانی 50 ماهه مدل به 100 ماه تبدیل شد و با نصف کردن بازه زمانی مدل، تغییر چشمگیری در رفتار مدل مشاهده نشد و هم چنان افزایش متغیرهای مدل باعث بهبود زنجیره تامین حلقه بسته می‌شود.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/1/10 | پذیرش: 1400/6/13