دوره 15، شماره 4 - ( 10-1397 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 95-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rezaee Kelidbari H. Presentation of the Human Resource Performance Assessment Model using Fuzzy Inference System (FIS). jor 2019; 15 (4) :79-95
رضایی کلیدبری حمیدرضا. ارایه مدل ارزیابی عملکرد نیروی انسانی با استفاده از سیستم استنتاج فازی (FIS). تحقیق در عملیات در کاربردهای آن. 1397; 15 (4) :79-95

گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و حسابداری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
ارزیابی عملکرد نیروی انسانی یکی از بخش­ های مهم مدیریت منابع انسانی و هسته اصلی مدیریت عملکرد است. با وجود این، معمولاً گزارش­های ارزیابی عملکرد سرپرستان در پرونده ­های کارکنان بایگانی می­ شود و این مساله گاهاً اعتبار ارزیابان و فرایند ارزیابی را زیر سئوال می­ برد. از منظر مدیریت نیز در فرایند ارزیابی عملکرد، وقت ارزشمندی که باید صرف دستیابی به اهداف سازمان گردد، صرف امور غیر مولد می­ شود. به­ علاوه، انتخاب شیوه ارزیابی عملکرد نیز مساله با­اهمیتی است که نقش پر رنگی در ارزیابی عملکرد ایفا می­ کند. در این مقاله با به کارگیری یک سیستم استنتاج فازی، متشکل از دو بعد عملکرد زمینه ­ای و عملکرد وظیفه­ ای به ارزیابی عملکرد کاری کارکنان پرداخته شده است. بدین منظور پس از استخراج معیارهای اولیه ارزیابی عملکرد از مبانی نظری، با استفاده از تکنیک دلفی فازی و با کسب نظر خبرگان، اقدام به ارزیابی معیارها گردید. خبرگان پژوهش شامل مدیران منابع انسانی ادارات مختلف یک سازمان دولتی در استان گیلان و مدیران منابع انسانی اداره کل سازمان مورد مطالعه هستند که مجموع آن­ها 20 نفر می­ باشد. سپس با به­ کارگیری روش دلفی فازی 5 شاخص عملکرد زمینه­ ای و 3 شاخص عملکرد وظیفه ­ای به عنوان شاخص­ های نهایی ارزیابی عملکرد شناسایی گردیدند. در ادامه، قواعد موجود میان ابعاد ارزیابی عملکرد و عملکرد نیروی انسانی، شاخص­ های عملکرد زمینه ­ای و عملکرد زمینه­ای و نهایتاً شاخص­ های عملکرد وظیفه­ ای و عملکرد وظیفه­ ای بر اساس نظر خبرگان تعریف شدند. در این پژوهش برنامه ­نویسی قواعد سیستم استنتاج فازی در برنامه متلب صورت گرفت و برای جمع ­بندی قواعد از روش ممدانی استفاده گردید. در نهایت با اجرای آزمون حدی، اعتبار مدل مورد بررسی و تایید قرار گرفت. نتایج نشان می­ دهد که مدل ارایه شده، روش ارزشمندی در ارزیابی عملکرد کارکنان به شمار می­ رود.

متن کامل [PDF 907 kb]   (2024 دریافت)
دریافت: 1396/2/3 | پذیرش: 1396/9/14 | انتشار: 1397/10/25