دوره 13، شماره 1 - ( 6-1395 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 36-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

Developing a New Credit Allocation Model by Using Bi-Level Programming and Data Mining Classification. jor 2016; 13 (1) :15-36
حاجی محمدی زینب، سادات رسول سید مهدی. ارایه رویکرد کمی تخصیص تسهیلات به صورت بازی با ترکیب رده بندی داده کاوی و برنامه ریزی دو سطحی تحقیق در عملیات . تحقیق در عملیات در کاربردهای آن. 1395; 13 (1) :15-36

دانشگاه خوارزمی، دانشکده مدیریت، تهران،

نهادهای دولتی عمدتا به صورت مستمر در حال بازتوزیع منابع مازاد حاصل از نفت و هم‏چنین مالیات در قالب تسهیلات نظام­بانکی به عنوان عامل توزیع منابع در میان بنگاه­های اقتصادی با عاملیت بانک­ها می­باشند. این نهادها سیاست­های کلانی در رابطه با توزیع این منابع دارند که آن را به بانک­های عامل خود ابلاغ می­نمایند و در نقطه‌ی مقابل بانک­های­عامل که عامل توزیع تسهیلات میان بنگاه­ها می­باشند نیز سیاست­های تجاری خاص خود را دارند. سیاست­های دسته‌ی اول عمدتا مبتنی بر رویکرد "توسعه‌ی پایدار" می­باشد که رشد بلند مدت کشور را  مدنظر قرار می­دهد در حالی که سیاست­های دسته‌ی­دوم عمدتا مبتنی بر "سودآوری و ریسک کنترل­شده" بانک به عنوان یک نهاداقتصادی در کوتاه ­مدت و میان­ مدت می­­باشد. این مقاله این­ رابطه را به صورت یک ­بازی استکلبرگ و با استفاده از برنامه ­ریزی ریاضی دوسطحی فاصله­ ایی و داده­ کاوی و با هدف ایجاد یک تعادل میان منافع متضاد ذی­نفعان مدل‏سازی نموده است. به منظور حل مساله یک الگوریتم جدید که ترکیبی از الگوریتم فازی اپیروری (به عنوان رده ­بند داده­ کاوی) و الگوریتم ژنتیک دوسطحی می­باشد موسوم به الگوریتم ژنتیک فازی اپیروری دو­سطحی ارایه­ شده است. نتایج مقاله با سه سناریوی دیگر مورد مقایسه، بررسی و اعتبارسنجی قرارگرفته است.

دریافت: 1395/4/8 | پذیرش: 1395/4/8 | انتشار: 1395/4/8