جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای Pso

مهدی نصیری، احمد اسمعیلی، بهروز مینایی، ناصر مزینی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۰ )
چکیده

استخراج قوانین انجمنی یا همان استخراج روابط ممکن مابین داده های یک پایگاه داده بزرگ، یکی از وظایف مهم و بسیار زمان بری در داده کاوی به شمار می آید. بدین منظور، الگوریتم های متنوعی پیشنهاد شده اند که از نظر سرعت اجرا و چند هدفه یک PSO کیفیت جواب ها با هم متفاوت می باشند. در این مقاله سعی شده است با استفاده از الگوریتم تکاملی روش سریع و با کیفیتی مناسب جهت استخراج این قوانین ارایه شود. این الگوریتم پیشنهادی روی یک مجموعه داده از نوع تراکنشی و با اندازه چهل هزار رکورد آزمایش شده است که نتایج حاصل حاکی از کارآمدی این روش پیشنهادی است.

مریم نیکبخت، علیرضا فخارزاده جهرمی، عقیله حیدری،
دوره 12، شماره 4 - ( 11-1394 )
چکیده

متاستاز استخوان زمانی اتفاق می­افتد که سلول­های سرطانی از مکانی دیگر مانند ریه، سینه و پروستات خود را به استخوان برسانند و در آن شروع به رشد کنند. در این مقاله مدل ارایه شده برای متاستاز استخوان را که بر اثر سرطان سینه به وجود آمده است، گسترش داده­ایم. مدل ارایه شده یک دستگاه معادلات دیفرانسیل جزیی غیر خطی می‌باشد که در آن رابطه بین استئوکلاست­ها، OPG، RANKL، PTHrP، تومور و دارو توصیف شده است. هدف از ارایه این مدل پیدا کردن دستور بهینه استفاده از دارو برای مینیمم کردن حجم تومور با استفاده از کنترل بهینه می‌باشد. مدل ارایه شده با استفاده از روش PSO حل گردیده است. نتایج شبیه‏سازی نشان می‌دهد که با استفاده از دارو طبق دستور بهینه به دست آمده برای درمان متاستاز استخوان، تراکم تومور نسبت به مدل بدون دارو کاهش داشته است.  


علی ناظری، مرتضی خاکزار بفروئی،
دوره 13، شماره 1 - ( 6-1395 )
چکیده

در مدیریت زنجیره‌ی تامین، عملکرد تامین‏کنندگان بر اساس معیار‌های متعددی ارزیابی می‏شود. در این مقاله، یک مدل برنامه ‏ریزی ریاضی چند هدفه‌ی فازی ارایه شده است تا بتوان با در نظر گرفتن عوامل کمی، کیفی و ریسک بهترین تامین‏کننده را انتخاب و مقدار بهینه‌ی سفارش را به آن‌‌ها تخصیص داد. با استفاده از روش AHP ارزیابی اولیه‌ی تامین‏ کنندگان صورت گرفته است و مدل‏سازی چندهدفه نیز با در نظر گرفتن برخی از فاکتورها به‌ صورت فازی، انجام شده است. مدل طراحی شده با الگوریتم بهینه‏ سازی انبوه ذرات چند هدفه حل شده است و مجموعه جواب‏ های پارتوی به‌ دست آمده توسط الگوریتم تاپسیس رتبه ‏بندی و نهایتا تحلیل حساسیت روی پارامتر‌های مدل انجام شده است.


پروانه سموئی، پرویز فتاحی،
دوره 14، شماره 1 - ( 1-1396 )
چکیده

یکی از مسائل مهم در حوزه‌های تحقیقاتی و کاربردی مدیریت تولید، زمانبندی صحیح و مناسب عملیات کارهای مختلف است. از این رو، روش‌ها و رویکردهای مختلفی برای حل این دسته از مسائل، چه در سیستم‌های تولیدی کارگاهی و چه غیرکارگاهی به وجود آمده است. یکی از این رویکردهای حل، با توجه به NP-Hard مسائل زمانبندی تولید کارگاهی، استفاده از الگوریتم‌های فراابتکاری نظیر جستجوی ممنوع، انجماد تدریجی، الگوریتم ژنتیک و بهینه سازی توده ذرات می‌باشند که در مقالات مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفته اند. لذا در این مقاله سعی شده است، ضمن حل این دسته از مسائل، به کمک این الگوریتم‌ها، به تحلیل و مقایسه آنها پرداخته شود. بدین منظور مسائلی با ابعاد مختلف در نظر گرفته شده و تحلیل‌های زمانی، کمی و پارامتری در مورد آنها صورت پذیرفته است.


رضا عبداله زاده، فرزین مدرس خیابانی، سلیمان ایرانزاده،
دوره 18، شماره 1 - ( 1-1400 )
چکیده

تمرکز مطالعات انجام گرفته در حوزه ارزیابی عملکرد مراکز دانشگاهی و موسسات آموزشی بیشتر بر شاخص‌های آموزشی و پژوهشی قرار داشته و رتبه­ بندی­ های انجام شده برای دانشگاه­ ها بر اساس این شاخص ­ها انجام می­ گیرد. در حالی که امروزه کمبود منابع مالی دانشگاه­ ها و به خصوص دانشگاه آزاد اسلامی، از مسایلی است که بایستی به آن توجه خاصی گردد. بر همین اساس هدف این تحقیق ارزیابی عملکرد مالی دانشگاه­ ها با استفاده از ترکیب ANFIS و الگوریتم­ های فراابتکاری PSO بوده است. این تحقیق از نظر هدف تحقیق کاربردی- توسعه­ ای و از نظر روش انجام تحقیق توصیفی بوده است. جامعه آماری این تحقیق کلیه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور بوده است. حجم نمونه آماری بر اساس جدول مورگان 214 واحد دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شده است. روش نمونه­ گیری نیز هدفمند و در راستای دستیابی به داده­ های مورد نیاز برای متغیر­های ورودی و خروجی بوده است. برای گردآوری داده ­ها از پرسشنامه روش دلفی و اسناد و مدارک موجود دانشگاه استفاده شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ­های تحقیق از روش­ های دلفی و سیستم عصبی- فازی تطبیقی تلفیق شده با الگوریتم بهینه ­سازی ازدحام ذرات استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می ­دهد که سیستم طراحی شده با حداقل خطا قادر به ارزیابی و پیش­ بینی عملکرد مالی دانشگاه می ­باشد.
 

صفحه 1 از 1