جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای حیدری

علی خاتمی فیروزآبادی، ایوب حیدری، ،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۱ )
چکیده

مهم‌ترین عامل برای دست‌یابی به بهره‌وری بهینه سازمانی، منابع انسانی کارآمد است. با افزایش رقابت و گسترش روش‌های توسعه منابع انسانی، سازمان‌ها تلاش می‌کنند تا کارکنان مستعد خود را حفظ کرده و آنان را توانمند نمایند تا آن‏ها بتوانند عملکرد بالایی از خود بروز دهند. منطقه پارس جنوبی به عنوان پایتخت انرژی، قطب توسعه ملی و یا محور توسعه کشور، کارکنانی با انگیزه و توانمند نیاز دارد و حفظ و نگه‌داشت این کارکنان و استفاده بهره‌ور از آنان، اهمیت بسیار زیادی دارد. یکی از مواردی که باعث کاهش بهره‌وری کارکنان و احتمال بروز حوادث و افزایش هزینه‌های مستقیم و غیر مستقیم می‌شود عامل استرس و فشار روانی کارکنان مستقر در منطقه می‌باشد. با بررسی متون و تحقیقات مختلف و هم‌چنین مصاحبه با کارکنان مجتمع گاز پارس جنوبی، ۳۱ عامل استرس‌زای سازمانی شناسایی شدند. برای غربال اولیه و مشخص نمودن اهم عوامل موجد فشار روانی و استرس‌زای سازمانی با مصاحبه‌هایی آزاد که از کارکنان با سابقه و هم‌چنین کارشناسان منطقه و سرپرستان انجام گرفت، ۱۲ عامل به عنوان عوامل اصلی استرس‌زای سازمانی شناخته شدند. این۱۲ عامل در دو مجموعه کلی محیطی و مدیریتی قرار گرفتند تا پاسخ دهندگان برای بیان نظرات خود شفاف‌تر عمل نمایند. رتبه بندی این عوامل توسط روش تحلیل سلسله مراتبی فازی (Fuzzy Analytic Hierarchy process (FAHP)) گروهی صورت گرفت. پرسش‌نامه‌های مورد پذیرش (با توجه به نرخ ناسازگاری)، به ماتریس تلفیقی تبدیل شد که عناصر آن، در واقع میانگین هندسی امتیازات بود. رتبه‌بندی بین پالایشگاه‌های متنوع مجتمع گاز پارس جنوبی انجام گرفت. عدم ارزش‌یابی صحیح کارکنان و تبعیض در پاداش‌ها و انتقال نادرست نیروی کاری به پالایشگاه‌های جدید و خطر مواد سمی و شیمیایی بالاترین عوامل استرس معرفی شدند. درپایان همبستگی دیدگاه کارکنان در پالایشگاه‌های ۵ گانه مورد بررسی قرار گرفت ودیدگاه‌های تقریباً همبسته‌ای- به‌جز در یک پالایشگاه- به‌دست آمد.
مهدیه بابایان، عقیله حیدری، علیرضا داوودی،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده

در این مقاله ابتدا یک مدل تحلیل پوششی داده‌های تعمیم یافته دو هدفی(Bi-GDEA) معرفی می‌شود. با استفاده از این مدل می‌توان یک نگاشت نقطه به مجموعه از یک واحد تصمیم گیرنده ناکارا به زیر مجموعه‌ای از مرز مجموعه امکان تولید به دست آورد. این نگاشت به کمک یک الگوریتم ایجاد می‌شود. در این مقاله با در نظر گرفتن مدل Bi-GDEA و الگوریتم نگاشت نقطه به مجموعه سعی می‌کنیم الگوریتم را طوری توسعه ‌دهیم که به کمک آن بتوان وجود تراکم در ورودی‌ها و میزان آن را برای یک واحد تصمیم گیرنده تعیین کرد.
غلام رضا نوروزی، مهدی حیدری، سیامک نوری، مرتضی باقرپور،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده

از آنجایی‏که برآورد مدت زمان و هزینه انجام هر فعالیت دو عنصر اساسی و پایه بسیاری از محاسبات در شبکه های کنترل پروژه را تشکیل می دهند، در نتیجه برآورد صحیح آن ها نقش مهمی را در محاسبات بعدی زمان بندی پروژه را بازی می‏ کنند. یکی از راهکارهای اساسی در برآورد زمان و هزینه فعالیت ها استفاده از نظریه فازی می باشد. نظریه فازی با در نظر گرفتن عدم قطعیت در پارامترهای تصمیم گیری و استفاده از مدل های ذهنی کارشناسان و اطلاعاتی که از گذشته موجود می باشد، به‏عنوان رویکردی برای نزدیک کردن مدل های زمان بندی پروژه به واقعیت بکار می رود. در این مقاله با استفاده از نظریه فازی و ادغام آن با روش های آماری و دلفی، رویه هایی ابتکاری و مناسب برای تخمین زمان و هزینه فعالیت ها به‏صورت یک عدد فازی ذوزنقه ای ارایه شده است. همچنین جهت اعمال نظر مدیران پروژه در وزن دهی به تیم کارشناسی و خبرگان، از تکنیک های آنالیز تصمیم گیری با اعداد فازی ذوزنقه ای استفاده شده است. در نتیجه بر اساس اعتبارسنجی صورت گرفته، برآوردهای به‏دست آمده از رویه های ادغامی ارایه شده، می تواند به‏عنوان ورودی مناسبی در مدل های زمان بندی پروژه با شبکه های فازی، مورد استفاده قرار گیرند.
سعید ن‍‍‍‍‍ژادحسین، عقیله حیدری،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۵-۱۳۹۳ )
چکیده

در این مقاله با استفاده از پارامترسازی - اسپلاین روشی جدید بر اساس الگوریتم ژنتیک ترکیبی اصلا‌ح‌شده (MHGA) پیشنهادی، برای حل دسته‌ای از مسایل کنترل بهینه معرفی می‌کنیم. در هر گام از الگوریتم پیشنهادی، با افراز متساوی‌الفاصله‏ی بازه ی زمانی، MHGA با یک جمعیت اولیه ی کاملا تصادفی اجرا می‌شود، که هر فرد جمعیت یک ماتریس از مقادیر ورودی کنترل در گره‌های زمانی افراز جاری است. MHGA، الگوریتم GA را با SQP، به عنوان یک جستجوگر محلی ترکیب می‌کند. برای کاهش زمان محاسباتی، تعداد تکرارهای الگوریتم SQP، در گام‌های اولیه، کوچک انتخاب می‌شود و به تدریج، بعد از پیدا کردن ناحیه ی تقریبی جواب در فضای جستجو، در تکرارهای بعدی، آن را افزایش می‌دهیم. جواب بهینه ی حاصل از MHGA، به عنوان ضرایب - اسپلاین در پارامترسازی کنترل استفاده می‌شود. برای تقریب بهتر منحنی کنترل در گام بعد، تعداد نقاط گره‌ای در افراز جاری را افزایش می دهیم و فرایند بالا را تکرار می‌کنیم. الگوریتم، زمانی متوقف می‌شود که نرم تفاضل دو منحنی کنترل پارامتری شده یا تفاضل مقادیر تابع هدف در دو گام متوالی از دقت‌های مطلوبی کم تر باشد. برای بررسی کارایی الگوریتم پیشنهادی، نتایج عددی روی بیشتر از ده مساله ی کنترل بهینه پیاده‌سازی شده است.
مریم نیکبخت، علیرضا فخارزاده جهرمی، عقیله حیدری،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده

متاستاز استخوان زمانی اتفاق می­افتد که سلول­های سرطانی از مکانی دیگر مانند ریه، سینه و پروستات خود را به استخوان برسانند و در آن شروع به رشد کنند. در این مقاله مدل ارایه شده برای متاستاز استخوان را که بر اثر سرطان سینه به وجود آمده است، گسترش داده­ایم. مدل ارایه شده یک دستگاه معادلات دیفرانسیل جزیی غیر خطی می‌باشد که در آن رابطه بین استئوکلاست­ها، OPG، RANKL، PTHrP، تومور و دارو توصیف شده است. هدف از ارایه این مدل پیدا کردن دستور بهینه استفاده از دارو برای مینیمم کردن حجم تومور با استفاده از کنترل بهینه می‌باشد. مدل ارایه شده با استفاده از روش PSO حل گردیده است. نتایج شبیه‏سازی نشان می‌دهد که با استفاده از دارو طبق دستور بهینه به دست آمده برای درمان متاستاز استخوان، تراکم تومور نسبت به مدل بدون دارو کاهش داشته است.  


نگار حیدری، سعید فضایلی، علی دنیوی، یلدا کاتبی،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده

امروزه پاندمی و شرایط مهار آن به عنوان یک بحران سلامت در دنیا قابل توجه می‌باشد. اما با توجه به روش‌های پیشگیری و مدیریت عوامل مؤثر در انتقال آن، می‌توان از ابتلا به آن از طریق رعایت فاصله‌گذاری ایمن، جلوگیری کرد. از سوی دیگر در هر سازمانی توجه به موضوع رضایت‌مندی برای بقا و پایداری آن مرکز، امری غیرقابل انکار است و موفقیت و سودآوری هر مرکز درمانی درگرو رضایت مراجعه‌کنندگان آن واحد می‌باشد. هدف این پژوهش کسب رضایت بیماران، کاهش زمان انتظار ملاقات با پزشک، سودآوری برای مراکز درمانی و کاهش مراجعه کننده (بیمار) ازدست رفته است. سیستم ارایه‌شده در این پژوهش، سیستم اولویت‌بندی فازی می‌باشد که اولویت ویزیت هر بیمار بر اساس معیارهای فازی برآورده شده و بیمار با اولویت بالاتر سریع‌تر خدمات مورد نظرش را دریافت خواهد کرد. امروزه مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی از لحاظ کسب درآمد برای کلینیک ارزش یکسانی ندارند. از طرفی به دلیل محدودیت منابع و زمان، بیماران با ارزش بالاتر باید شناسایی و با اولویت‌بندی بتوان رضایت هرچه بیشتر آن‌ها را به ارمغان آورد. طبق تحقیقاتی که به عمل آمد ویژگی‌های فردی بیماران کمتر مورد توجه محققین بوده است. نوآوری در این پژوهش زمان انتظار برای ویزیت در نظر گرفته‌شده و به دنبال کاهش این زمان برای مراجعین می‌باشد. مدل اولویت‌بندی فازی مورد تحقیق در این پژوهش شامل دو مرحله می‌باشد. در مرحله اول برای محاسبه اولویت اولیه، ابتدا ۱۱ متغیر ورودی بدون در نظر گرفتن زمان انتظار تا ویزیت اولیه اقدام گردید. سپس با درنظر گرفتن زمان انتظار برای ویزیت بیمار به علت رعایت شرط انصاف و افزایش رضایت بیماران، اولویت اولیه‌ای که درمرحله قبل بدست آمد با این زمان مذکور ادغام و اولویت نهایی حاصل گردید.
 
نجمه داوریان، عقیله حیدری، سید حامد هاشمی مهنه، علی اکبر حیدری،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۴ )
چکیده

این مقاله، شامل یک مدل بیماری کووید ۱۹ می‌باشد که ابتدا آن را به یک مدل چند گروهی تبدیل کرده‌ایم. کل جمعیت هر گروه به چهار بخش تقسیم می‌شود که شامل افراد مستعد، افراد آلوده بدون علامت، افراد آلوده علامت‌دار و افراد بهبود یافته می‌باشد. سپس به تجزیه و تحلیل و پایداری نقطه تعادل عاری از بیماری و عدد تکثیر پرداخته‌ایم. از آن جایی که بیشتر بیماری‌های عفونی را می‌توان به تدریج از بین برد، به شرط آن که گام‌های کافی و به موقع در سیر همه‌گیری آن برداشته شود، از این رو، به منظور از بین بردن بیماری در برخی گروه‌ها در یک منطقه، کنترل‌های مناسبی طراحی کرده‌ایم که باعث کاهش تعداد افراد آلوده بدون علامت و افراد آلوده علامتدار خواهد شد. در نهایت، از داده‌های تقریباً واقعی استان‌های اصفهان، خراسان رضوی و فارس برای نشان دادن اثربخشی این نتایج به‌دست آمده، استفاده کرده‌ایم.

 



صفحه ۱ از ۱