چکیده: (7033 مشاهده)
به دلیل تنوع اقلیمهای آب وهوایی در سطح جهان و شرایط مختلف نگهداری مواد غذایی، میزان ریزمغذیها و درشت مغذیهای موجود در مواد غذایی مختلف با عدم قطعیت روبروست. کمیت مربوط به میزان یک ماده مغذی موجود در یک ماده غذایی را هیچگاه نمیتوان به طوردقیق تعیین نموده و عدد مشخصی را بهآن نسبت داد. این عدم قطعیت در مورد اعداد و ارقام موجود در مراجع پزشکی سبب میشود تا تصمیمگیریها در مورد ارایه یک رژیم غذایی بر اساس دادههای قاطع، دور از واقعیت باشد. هدف این مقاله، تهیه و تنظیم یک رژیم غذایی بهینه در محیط فازی است. به دلیل اهمیت تغذیه بیماران مبتلا به هپاتیت، مطالعه موردی روی این بیماران صورت پذیرفته است. با توجه به رژیم پرکالری و پرپروتئین برای این بیماران، مساله تحقیق را به صورت یک مساله برنامهریزی خطی فازی با دو تابع هدف که شامل ماکزیممسازی میزان کالری و میزان پروتئین روزانه است، مدلبندی و سپس با روشی مناسب حل شده است. در پایان با پیادهسازی رژیم غذایی در محیط فازی به نتایج خوبی حاصل گردید، به طوریکه اعداد به دست آمده با در نظرگرفتن تمامی حالات ممکن واقعیتر هستند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1391/4/20 | انتشار: 1391/4/25